Intosome-blogi

Pk-yrityksen verkkotyökalut -koulutusmateriaali nyt jaossa

Pidin viime viikolla koulutuksen pk-yrittäjille verkkotyökaluista, joilla voi tehostaa yrityksen toimintaa, helpottaa yhteistyötä asiakkaiden kanssa ja näkyä paremmin verkossa. Materiaali ja tarkemmat tiedot ovat nyt saatavilla Tehostamon blogista.

Uuden koulutuspaketin rakentaminen on kyllä antoisaa mutta intensiivinen työrupeama vei mehut hetkeksi. Tarjousten laatiminen ja konsultoinnin tuotekehitys kuitenkin vaativat pikaisen paluun arkeen.

Kokeilin tapahtuman mainostamista Googlen AdWords -palvelun avulla. Sopivien avainsanojen miettimisen ja tarjoushintojen säätämisen jälkeen ymmärrän kyllä miksi hakukonemarkkinointiyritykset markkinoivat mainonnan helppoa hoitamista. Vaihtoehtoja on paljon ja ne eivät ihan helposti avaudu aloittelijalle. Näin uuden koulutuksen kanssa mainonnan teho jäi heikoksi, mutta koulutuksessa oli mukana henkilö, joka oli ollut aiemmin yrittäjänä ja kertoi hakukonemainonnan tehonneen hyvin kauneusalan tuotteiden myynnissä.

Opittuna läksynä voisi todeta että uskon että hakukonemainonta toimii hyvin kun tuote on selkeä ja kysyntää on olemassa (esim. tilitoimistopalvelut, nettiliittymät, ilmalämpöpumput). Kun pitäisi luoda kysyntää ja uutta markkinaa niin sitten täytyy ottaa muut keinot käyttöön.