Intosome-blogi

YouTube-videot elämysmarkkinoinnissa – Hyödyntämisesimerkkejä

Elämysten myyminen verkossa on haastavaa. Kuinka kuvata kävijälle leiritulen loimu haastavan vaelluslenkin jälkeen tai improvisaatioteatterin joka kerta uniikki esitys? Tekstimuotoinen selostus aiheesta jää monasti hyvin kauas todellisuudesta ja voi antaa lukijalle, jopa täysin väärän kuvan elämyksestä. Varsinkin uudenlaisten elämysten myynti asettaa haasteita.

Yksi toimiva keino elämysten konkretisointiin voi olla videomateriaalin hyödyntäminen. Yritys voi ilmaiseksi perustaa oman YouTube-kanavan johon julkaistut videot on helppo upottaa osaksi yrityksen kotisivuja. Alla pari esimerkkiä mielestäni erittäin hyvin toimivasta YouTube-videoiden hyödyntämisessä rallisimulaattorin ja vanne-tanssin markkinoinnissa.

RR Team – Rallielämyksiä

RR Team tarjoaa rallielämyksiä sekä rallisimulaattorin, kyyditysten ja rallikisojen katsomisen muodossa. Yrityksen sivuilla on upotettuna video, jossa rallikuski Mikko Hirvonen kokeilee yrityksen rallisimulaattoria Ouninpohjan erikoiskokeella (alla).

Videoon on saatu aihepiiriin hyvin sopiva tunnettu henkilö ja hänen ilmeensä kuvastavat hyvin kokemusta. Loppuun olisi ollut mukava saada vielä kommentti Mikolta siitä miltä ajo hänestä tuntui.

RR Teamin YouTube-kanava: http://www.youtube.com/user/RRTeamRallyEvents
Tsekkaa myös: Pensselisetä RR Teamin vieraana

Matahoops – Vanne-tanssia ja -esityksiä

Matahoops eli Henna Lapinlampi (Mata) on Tamperelainen esiintymistaiteilija ja vanne-tanssin evankelista Suomessa. Itse en tiedä lajista mitään, mutta pidän kyllä kovasti Hennan jakamista videoista. Alla esimerkki tulessa olevan vanteen pyörittämisestä pimeänä talvi-iltana.

Pimeä ja tulen kanssa leikkiminen sopivat hyvin yhteen vauhdikkaan vanteen kanssa. Numero voisi hyvin sopia talvitapahtuman väliaikanumeroksi tai miksei pimeneviin syysiltoihinkin.

Matahoopsin YouTube-kanava: http://www.youtube.com/user/MataHoops
Tsekkaa myös: valovanteen pyöritys pimeässä

YouTube tietenkin tarjoaa pelkän kanavan sisällön julkaisemiseen. Yrityksen pitää vielä osata tehdä kiinnostavaa videosisältöä itse tai tilata sellaista jostain. Se on oma taiteenlajinsa, jolle on kyllä kysyntää.

Kertokaahan jos tiedätte lisää hyviä esimerkkejä videoiden hyödyntämisestä elämysmarkkinoinnissa tai videonikkareita joita voitte suositella sisällön luomiseen! Useampikin asiakas on minulta kysellyt osaavia videontekijöitä, joten mielelläni lisään sellaisia verkostooni.