Intosome-blogi

Eräänä päivänä marraskuussa

Tunnelma kuva kahvilastaHelsinki, Akateemisen kirjakaupan kahvila marraskuussa 2010 – Tapaan puheliaan ja energisen naisen ensimmäistä kertaa. Mieleen jää ilmava kampaustyyli ja erittäin terävä mieli. Kuvaan tilaisuuden konseptin ja häneltä toivotun puheenvuoron sisällön nopeasti. Nainen innostuu ja kuvailee, kädet kuvioita ilmaan piirtäen, miten aikoo jakaa puheenvuoronsa kolmeen osaan, jonkin Amerikassa pidetyn seminaarin rakennetta mukaillen. Loppuaikana yritän saada muutaman kommentin nopean puheen väliin, mikä on haastavaa sillä nainen on selvästi innoissaan aiheesta.

Teknologiateollisuuden tammikuun 2011 sosiaalisen median seminaari on menestys. Kahvilassa tapaamani naisen puheenvuorolle jää kuitenkin vain vähän aikaa ohjelman venymisen vuoksi. Kaija pitää kuitenkin nopeassa tahdissa hyvän esityksen ja hoitaa esityksen mallikkaasti kotiin. Sovimme yhteistyön kokeilemisesta ja seminaari poikii uusia kiinnostavia projekteja, jotka hoidamme yhdessä. Työskentely yhdessä toimii hyvin luontevasti ja näkemyksemme sosiaalisen median hyödyntämisestä yrityksissä osoittautuvat identtisiksi.

Kesällä 2011 Intosome muuttuu osakeyhtiöksi ja Kaija liittyy siihen osakkaaksi. Kaikki palaset loksahtavat kohdalleen ja Intosome Oy:n tarina alkaa.

Tämän tarinan myötä minulla on suuri ilo toivottaa Kaija Pöysti tervetulleeksi Intosomeen partnerina. Hänellä on pitkä kokemus yrittäjyydestä ja liiketoiminnan kasvattamisesta, etenkin palveluliiketoiminnan osalta, josta on paljon hyötyä Intosomen kasvutavoitteiden saavuttamisessa. Kaija kasvatti ensimmäisen yrityksensä – käännöstoimintaa, teknistä kirjoittamista ja koulutuksia tarjonneen Trantexin – yhdestä hengestä 260 asti ennen sen myymistä. Hän toimii lisäksi hallitusammattilaisena (mm. Teollisuussijoitus, VTT Ventures, Sovelto, Söderströms ja Flockler), enkelisijoittajana useassa startupissa sekä sparraa aloittavia yrityksiä.

Kaija tulee vastaamaan Intosomen konsultoinnista ja palvelutarjonnan sekä liiketoiminnan kehittämisestä yhdessä toimitusjohtajan (eli minun) kanssa. Tavoitteenamme on luoda Suomeen merkittävä Social Business Design -konsultointiyritys eli auttaa yrityksiä hyödyntämään yhteisöllisiä työkaluja ja toimintatapoja oikeasti liiketoimintalähtöisesti.

Kaija luonnehti itseään Aalto-yliopiston ensimmäisessä lehdessä “vastarannan kiiskeksi”. Hän perusti oman startuppinsa aikana, jolloin kaikki halusivat töihin isoihin yrityksiin, ja nyt kun kaikki intoilevat startup-yrityksistä hän on pelastamassa suomalaisen teollisuuden kilpailukykyä.

Tulette siis kuulemaan Kaijasta paljon enemmän tulevaisuudessa. Sitä odotellessa voitte tutustua hänen Dialogisti-blogiinsa. Intosomen osalta meillä on luvassa lisää hyviä uutisia lähitulevaisuudessa.

– Harri Lakkala, toimitusjohtaja Intosome Oy