Intosome-blogi

Uutinen: Leenamaija Otalan ja Kaija Pöystin uusi kirja “Kilpailukyky 2.0” markkinoille


Keskiviikkona 13.6. julkistetaan Leenamaija Otalan ja Kaija Pöystin uusi kirja Kilpailykyky 2.0. Sitran tilaaman kirjan kustantaja on Kauppakamarin kustannus, ja sitä voi selata täältä.

Kirjassa kuvataan, miten erityisesti perinteisten toimialojen yritykset voivat parantaa kilpailukykyään yhteisöllisten toimintatapojen ja sosiaalisen median työvälineiden avulla sekä tehostamalla omaa työtään että kasvattamalla liiketoimintaansa. Kirjassa on myös kuvattu, millainen on Työpaikka 2.0 ja millaisia rakenteita ja toimintatapoja se edellyttää yrityksiltä. Lisäksi kirjassa on yleiskatsaus sosiaalisen median yleisimmistä työvälineistä.

Kilpailukyvyn parantaminen edellyttää oman osaamisen ja asiantuntijoiden verkottamista tehokkaasti sekä yrityksen sisällä että sen ulkopuolella. Uudet yhteisölliset työvälineet antavat tähän runsaasti mahdollisuuksia, mutta niitä on myös osattava hyödyntää tavalla, joka todella järkeistää työn tekemistä. Tämä edellyttää yrityksiltä yhteisöllisyyttä tukevia rakenteita ja toimintatapoja.

Kirjaan on haastateltu lähes 30 suomalaista perinteisten toimialojen yritystä ja julkisen sektorin organisaatiota. Näiden case-esimerkkien avulla kuvataan, miten yritykset voivat sekä parantaa kannattavuuttaan että kasvattaa liiketoimintaansa. Esimerkkeinä on erikokoisia yrityksiä konepajoista mediataloihin.

Kirjoittajat toivovat, että kirja herättää keskustelua siitä, millainen tulevaisuuden Työpaikka 2.0 tulee olemaan ja millaisia mahdollisuuksia ja haasteita yhteisöllinen toimintatapa luo suomalaisille yrityksille ja koko yhteiskunnalle.