Intosome-blogi

Uutta Sykettä suomalaiseen teollisuuteen

236622143_fa8e627821_z

Monessa suomalaisessa yrityksessä eletään edelleen sähköpostin ja verkkolevyjen kaaoksessa. Tilanne on vielä pahempi teollisuudessa, jossa modernien verkkotyökalujen ja toimintapojen käyttöönotto ei ole ollut ykkösprioriteetti. Konsulttitalo McKinsey on arvioinut että isoissa yrityksissä tietotyön tuottavuutta voisi nostaa jopa 20-25 % hyödyntämällä digitaalisia ja yhteisöllisiä työkaluja laajemmin – mikä on helppo vahvistaa myös omakohtaisen kokemuksen kautta.

Miksi teollisuus sitten tulee jälkijunassa? Yrityksissä kyllä huomataan ongelmat sähköpostin ja yhteistyöskentelyn kanssa, mutta ei tiedetä mitä niille voisi tehdä. Työkaluja kyllä tarjotaan, mutta mistä yritysjohto tietää pitäisikö käyttää SharePointia, Yammeria, M-Filesiä vai jotain ihan muuta?

Vielä epäselvempää on että mitä hyötyjä työkalut voisivat oikeasti tarjota. Mitä bisnesongelmia ne ratkaisisivat ja mitä niiden käyttöönotto vaatisi? Entä mistä kannattaisi aloittaa ja löytyisikö jostain hyviä esimerkkejä, joista voisi ottaa oppia? Puhumattakaan siitä miten muutoksia kannattaisi tukea ja kuinka mitata niiden vaikutuksia.

Jos yrityksessänne pohditaan joitain noista kysymyksistä kannattaa tutustua SYKE-projektiin. Kyseessä vuoden 2014 kestävä selvitys- ja tiedonjakoprojekti, jossa autetaan teollisuusyrityksiä liikkeelle digitaalisten ja yhteisöllisten työkalujen ja niiden edellyttämien toimintatapamuutosten kanssa. SYKE-projekti kuuluu Tekesin Liideri-ohjelmaan ja sitä ovat Intosomen lisäksi toteuttamassa Hermia Group ja Tampereen teknillisen yliopiston Novi- ja CITER-tutkimusryhmät.

Alkuvuoden olemme keränneet tietoa ja kartoittaneet miten teollisuusyritykset voisivat hyödyntää moderneja verkkotyökaluja. Loppuvuonna pääpaino on tiedon jakamisessa, jota varten järjestämme seminaareja ja työpajoja, jaamme tietoa verkossa ja aktivoimme keskusteluja.

Jos haluat oikeasti oppia aiheesta ja päästä vaikuttamaan käsiteltäviin teemoihin, niin kannattaa lähteä mukaan SYKE-projektin yritysryhmään. Lue lisää SYKE-yritysryhmästä ja ilmoittaudu mukaan!

Kuva Flattop341 CC-lisenssillä: https://www.flickr.com/photos/flattop341/236622143/.